Na de eerste week

3 mei 2013 - Guadalajara, Mexico

Lieve Allemaal,

Anneke heeft mij (Lex) gevraagd om haar blog bij te werken. Ik heb net met haar aan de telefoon gezeten en Anneke heeft me verteld dat het echt een ramp is om daar een computer te vinden om haar blog bij te werken. Daarom heeft ze aan mij gevraagd om hier het thuisfront up-to-date te houden.

Zoals ze al eerder schreef is het een totale cultuur shock. Guadalajara is een stad met 1.700.000 inwoners en er is geen hoogbouw. Kan je voorstellen wat een oppervlakte dat is. Hierdoor is alles erg ver uit elkaar en ben je volledig op het openbaar vervoer aangewezen. Daarnaast is het een echte Spaanse stad. Allemaal rechte straten met op vaste afstanden weer rechte dwarsstraten. En alles lijkt op elkaar. Het is dus echt goed oppassen dat je niet verdwaald want referentie punten zijn er bijna niet en lang niet alle straten hebben naambordjes.
Ze zit bij een goed gast gezin en de kamer is redelijk. Wat opvalt is dat er in Guadalajara bijna geen toeristen te vinden zijn. Dit betekend ook dat er geen of erg slecht Engels wordt gesproken. Ze is blij dat ze thuis wat Spaanse lessen heeft gevolgd, maar toch komt ze nog erg veel Spaans tekort.

Anneke is na het schilderen nu twee keer in het keramiek fabriekje geweest. Nou ja, fabriekje? Eigenlijk is het een grote puinhoop en mag het naar onze begrippen geen fabriekje heten. Maar de beheerder heeft wat instructie gegeven (in het Spaans) en laat Anneke verder erg vrij in het werk. Anneke noemde het eigenlijk een Oase van rust in de hectiek van de "Grote" stad.

Ze heeft inmiddels ook al wat site-seeing gedaan in de omgeving en heeft met wat andere vrijwilligers een bezoek gebracht aan Lake Chapala. Dit meer is eigenlijk het enige water bekken wat de volledige stad van drinkwater moet voorzien. Met 1,7 miljoen inwoner heb je nogal wat water nodig.

Anneke vind jullie reacties, (die ik dan weer via de telefoon heb voorgelezen) wel heel erg lief en het geeft haar wat rust dat zie nu niet iedere dag naar een werkende computer hoeft te zoeken om iedereen op de hoogte te houden. Als ik wat meer weet hou ik jullie natuurlijk weer op de hoogte en als Anneke bij een computer komt doet ze het misschien wel zelf.

Namens Anneke allemaal een dikke kus,

Lex

1. Nan:
    4 mei 2013
    Wat vervreemdend een stad zoals je die beschrijft, en dan ook nog zo weinig Engels sprekende mensen. Ben wel erg benieuwd wat je allemaal in de keramiek werkplaats moet / mag doen!
    Neem je wel een werkstukje van jezelf mee An ?
    Zijn er ook andere werknemers in dat fabriekje bezig van wie je de techniek wat kunt afkijken?

Is het ver van je gasthuis vandaan ? Wat doe je in de restuurtjes, of zijn die er nauwelijks?

Liefs
    Nan
  2. Yvonne:
    6 mei 2013
    Hallo lieve Anneke (en Lex vanuit NEderland), fijn om te lezen hoe het met je gaat. En dat het goed gaat is he belangrijkste,
    op afstand leven wij helemaal mee, met je belevenissen.
    Hier is het weer ook wel mooi, geniet van de tijd daar, en Lex lukt het allemaal thuis?
    Liefs en groetjes Mari en Yvonne
  3. Diana:
    6 mei 2013
    Hoi zus, fijn dat Lex alles even doorgeeft aan je bedankt hoor zwager! we hopen dat je ondanks de hektiek een beetje in een zen toestand komt! grapje! heel veel kusjes van de Boontjes
  4. Liz:
    7 mei 2013
    Hè Anneke, onbelangrijk wat wij kunnen lezen, belangrijk is dat jij daar bent, in het nu kunt genieten en ervaart, beleeft en doordrenkt raakt; kortom: jouw essentie van je Mexico reis. Leef het leven meissie, dikke knuffel , don't worry, be happy! Liz
  5. Conny:
    8 mei 2013
    Hoi Anneke,

Slim om Lex in te schakelen, zodat het jou een hoop gedoe scheelt en wij toch ook een beetje met jouw mooie reis kunnen mee genieten. Dadelijk spreek je echt vloeiend Spaans.