go with the flow!
4 mei 2013 - Guadalajara, Mexico
Hallo allemaal!
Zou het dan nu eindelijk lukken? En ik dacht nog wel dat ik stress zou hebben om iedereen op de hoogte te houden. Maar ik heb meer stress als ik mijn verhaal niet kwijt kan!
Ik zit nu achter de zoveelste computer....
enfin ..het is nu 33 graden en heb net geluncht bij mijn gastgezin thuis. Het was een lekkere maaltijd, ze kookt erg goed. Pollo,macaronie, kaas en een sala van avocado uitjes en tomaat.
Ik ben vanmorgen naar de keramiek werkplaats geweest en ben er nu zo'n beetje achter wat ik er kan en moet doen, licht geheel aan mij. Er zijn 2 medewerkers en de baas die heel de dag in zijn kantoortje zit, snik heet maar dat zijn ze gewend, als je maar gewoon niks doet.
Martin begeleidt mij en de andere is kunstschilder. Hij maakt mooie (traditionele)schilderingen met glazuurverf. Dat is wat ik nu ook doe, ik zit heel de ochtend te schilderen. Het moet wel gelijk goed, want de verf gaat op tegeltjes of een andere vorm en dat trekt er gelijk in. Het is heel leuk en spannend als ze het gaan bakken maar dat gebeurd 1x in de weeek het is een grote oven.
Met de bus blijft een hele belevenis. Vanmorgen kregen we een serenade van een zanger! Geweldig hoor, het klonk nog mooi ook. Ze zingen hier veel volksliederen. Ook komen er wel een studenten die een djembee uitvoering geven. Alles voor dinero (geld) maar toch. . .
Er zijn veel jonge moeders,ze hebben hun (vaak nog baby) gewoon in een doek bij zich. Buggy's zie je hier bijna niet, het is niet te doen met die kapotte trottoirs!
Het leuke is dat ze wel de boel blijven aanvegen, Het is stoffig, maar niet stinkend vuil. De mensen zijn over het algemeen goed verzorgd alleen zie je ook wel vreselijke zwervers liggen op straat.
De auto is hier echt "status". Hij moet groot, nieuw en blinken. Dan pas ben je de man! (machismo) zoals ze het hier noemen. Er zijn dan ook veel straten met auto onderdelen en garages.
Tlaquepaque is de wijk waar de Keramiek werkplaats staat en daar is ook een heel sfeervol centrum zoals je het liefste van Mexico ziet. Ik weet inmiddels nu wel anders. Maar ik zit er graag na mijn werk in een klein parkje in de schaduw. Er zijn mooie winkels, galerieën en restaurants.
Het oude centrum van Guadalajara is best groot en heeft een paar mooie (vierkante) pleinen waar meestal een kerk, een gerechtsgebouw en ook iets van cultuur aangrenst, standbeelden en bomen en bankjes, natuurlijk ook. Het is er erg druk, met veel slenterende mensen. Je kan van alles kopen, kraampjes met eten maar er zijn ook grote warenhuizen, er is zelfs een CenA !!!
Aan de rand van de stad zijn nog grotere shopping malls met airco natuurlijk en hetzelfde als in alle grote wereldsteden.
In mijn gastgezin zijn nu 2 andere vrijwilligers, maar iedereen gaat zijn eigen gang. Ze hebben hun eigen projecten en helaas zien we elkaar niet veel. Dat is 1x gebeurd met Dirty Day, het schilderproject in het weeshuis.
ik voel dat ik een beetje ga settelen, en dat er wat meer rust en structuur in mijn dagen zit, het werk geeft ook houvast. Ik hoef jullie niet te zeggen dat ik het allemaal intens beleef.
Ik weet dat er veel aan mij gedacht wordt en dat jullie erg meeleven, bedankt voor de lieve berichtjes. Dat doet me wel wat.
En ehhh Rachel, het advies van Pa, klinkt als een mantra door mijn "koppie."
tot mails en : hasta luego!!!
kissesxxxxxxxxxxx

wat super leuk om te lezen hoe het gaat!!!
Super dat je je plek vind
Geniet er maar lekker van
xxx daphne
Dank voor je berichten...
Tlaquepaque, Guadalahara.....klinkt heel wat beter dan peperbus of Ossendrecht. Ben benieuwd of je door je ervaringen anders gaat aankijken tegen de mens en wat hem drijft. Goed te horen dat je geniet van de andere kleuren, geuren, smaken en geluiden.
Ook goed te horen dat je ook af en toe wat rust kan vinden in je parkje in de schaduw...
groetjes
Peter
Fijn weer wat te lezen, zie er naar uit (je verhaal), ik leef echt met je mee en ben benieuwd naar "ik weet inmiddels wel anders", eerlijk gezegd mis ik je wel hoor. Goed van die struktuur dan kan je het echt beleven denk ik en overdenken daar op dat bankje in de schaduw. Liefs van mij
Denk veel aan je, en lees al je berichtjes,
zal nu ook eens iets achter laten.
Wat fijn dat je je draai vind. Zag veel groen
je in de buurt (parkjes). Geniet ervan. Dikke x
Leef achter de computer heel erg met je mee..beso grande Gerry
Erg leuk om te lezen en vooral ook fijn dat je wat gaat settelen en je meer op je gemak gaat voelen.
Fantastisch avontuur zo!
veel liefs
Nelleke V.
Ik zie je zo voor me in t park met een smile op je gezicht!
Geniet ze!
En mocht het volgende verslag wat langer op zich laten wachten;
don't worry! Vroeger waren de brieven veeeeel langer onderweg.
Adios en houdoe! Annemiek
Wat zul je een energie nodig gehad hebben om in de eerste weken daar je draai een beetje te vinden. Wat goed om te lezen dat dat inmiddels wat beter lukt!
Jammer dat er maar weinig mensen om je heen zijn, waar je Engels mee kunt praten....., maar je Spaanse lessen zijn in elk geval niet voor niets geweest!
Blijf genieten daar! Heel veel liefs! xxx Aag
Fijn dat je je draai gaat vinden daar. Geniet ervan en blijf je verhalen opschrijven en doormailen. Dan kunnen wij er ook van meegenieten.
Liefs Katinka