Tequila

3 juni 2013 - Guadalajara, Mexico

lieve vrienden,het is weer tijd om jullie op de hoogte te brengen van mijn "wel en wee" hier...

Inmiddels weten meerdere mensen van mijn massage kwaliteiten en heb ik s·avonds 2 ontspannende  massages gegeven aan mijn gastgezin, waar ze heel erg blij mee zijn en ik vind het hardstikke fijn om het te doen.

het is een komen en gaan van vrijwilligers ,ook in "mijn" huis is er een weggegaan ,en Sian (waarmee ik o.a naar Guanajuato ben geweest) is vertrokken.

afgelopenvrijdagavond ben ik met 3 meiden naar de film :The Great Gatsby geweest,gelukkig in het Engels , met spaanse ondertiteling.

alle grote shopping malls buiten het centrum hebben een grote bioscoop, meestal een stuk of 8 zalen.

daarna zijn we naar een gezellige salsa-bar gegaan ,waar een leuke Band speelde en hele goede salsa dansers een show gaven, super sfeervol hoor...  heerlijke muziek!

en dan moet je terug met de taxi en die zijn dan niet altijd tof..

na een prijs overeengekomen te zijn zette die mij veel te vroeg voor mijn straat af! waardoor ik alsnog een heel eind moest lopen!  dat is dan balen!...

Zaterdag was een lekkere "rommelige " dag  (net als thuis..) maar s"avonds ben ik naar de avondmarkt gegaan ,een soort Ramblas net als in Barcelona ,waar ook straat artiesten zijn en living statues ,maar ook marktkraampjes met van die zelfgemaakte hippie sieraden, erg leuk..helaas ging het hard waaien dus moesten de spullen ingepakt worden, waarschijnlijk regen!

Jawel...we hebben al een paar nachten regen gehad!  HEERLIJK!

alleen s"nachts regent het ,dan is het s"morgens heerlijk schoon en koel, nog wel 21 graden maar toch, het wordt s;middags wel gruwelijk warm hoor..  er is al 36 graden gemeten!

de huizen koelen alleen niet af ,dus de nachten blijven warm!

Zondag ben ik georganiseerd naar Tequila geweest.

een groeje van 16 man in een kleine bus met een Engels sprekende gids,was hardstikke leuk en leerzaam.

we hebben een Agave plantage bezocht en daarna een oude maar hele mooie fabriek (200 jaar oud) en daar ook een rondleiding gekregen.

Tequila wordt gedestileerd uit de blauwe agave plant.   het mag aleen Tequila worden genoemd als het uit strikt afgebakende gebieden rond het stadje komt. anders heet het Mezcal.     weer wat geleerd!   we kregen een heerlijke Margarita bij aankomst . ik heb ervan genoten!

even voor alle duidelijkheid, Diana...ik ben echt niet (heel) bruin hoor...het is veel te warm!  en zonnebaden is uitgesloten!   heb je gelijk een zonnesteek!

Hans , ik wens jou heel veel sterkte toe deze week ,zal aan je denken, als we weer thuis zijn ,drinken we er een Tequila op!

dit was het weer ,lieve vrienden, morgenavond ga ik met de andere vrijwilligers en de staff naar een echte Mexicaanse Worstelavond!

daar zal ik zo snel mogelijk verslag van doen, lijkt mij heel erg maf...

ADIOS!   Buenos Noches!

xxxxxAn.

1. Nelleke tm:
    4 juni 2013
    Hoi Anneke ziet er allemaal weer leuk en mooi uit. Je krijg wel veel te zien zeg. En met he foto's en verhalen begrijpen we goed wat je mee maakt. Geniet er lekker van tot snel xx Nelleke
  2. Rachel:
    Ha An
    Wat een story geweldig joh, en er is een foto bij waar jij heel gelukkig lijkt zo ontspannen tenminste zo kijk ik er tegenaan he.
    Kijk weer heel erg naar je uit joh maar heb het nog maar fijn hoor, de tijd gaat super snel.
  3. Gerry:
    4 juni 2013
    Lieve An, wat ben jij een wereldburger zeg, weer veel meegemaakt! Volgens mij gaat het allemaal lekker soepeltjes daar, ze gaan je gouden handjes vast missen!
    Morgenavond een lekker partijtje Mexicaans worstelen dat lijkt me ook niet gek...foto's maken hé, wij willen ook genieten!!
    Hollandse knuffel van Gerry
  4. Katinka:
    4 juni 2013
    Wat een geweldige ervaring!!!! Buiten solliciteren, van het zonnetje genieten, een stukje wandelen en een goed boek lezen kom ik niet op dit moment.
    Ja je leest het goed, ik zit zonder werk. Het bedrijf waar ik werkte heeft het faillissement aangevraagd.
    Alle details vertel ik je wel als je terug bent.
    Geniet nog maar van alles tot gauw. Dikke knuffel en een kus.
    Katink
  5. Yvonne:
    5 juni 2013
    Hallo lieve Anneke, heb net het huwelijk van Richard en Daisy achter de rug, ben nog aan het bijkomen, wel heerlijk om je verhalen te lezen, je maakt nog het een en ander mee, het einde van je avontuur is bijna in zicht. Geniet nog lekker van het mooie weer, hier is het ook heerlijk. Laat alles nog lekker op je inwerken, voor je het weet zit je thuis bij te komen van je avontuur. liefs Yvonne
  6. Nan:
    5 juni 2013
    WAUW An,

Wat maak jij veel mee. Graag had ik een poosje met je gewisseld, bestond teleportatie maar echt!!!

Hier kabbelt de tijd door.

Kus
    van